Прем'єрство Гройсмана допоможуть протягти «Воля народу» та «Відродження» – експерт

Читать на русском
Політтехнолог прокоментувала інформацію про те, що НФ розглядає ісценарій БПП Гройсман – прем'єр, Парубій – спікер.
Катерина Одарченко

Цілком імовірно, що для підтримки Гройсмана деякі преференції пропонуватимуть «Відродженню» та «Волі народу».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи інформацію про те, що «НФ» розглядає сценарій «БПП» «Гройсман – прем'єр, а Парубій – спікер».

«Цей варіант виглядає реалістично, тому що ми маємо баланс розподілення впливу інвесторів. Всі розуміють, що Парубій не є персоною самодостатньою. З точки зору іміджу, це так, але не з точки зору ресурсів. Він не буде самостійним у своїй позиції. Тиск на ВР є абсолютно зрозумілим, тому що попереду важливі голосування за вибори на окупованих територіях та зміни до КУ, необхідні Президенту», – розмірковує Одарченко.

Саме тому, як зазначила експерт, Парубій є досить компромісним та зручним варіантом.

Кандидати у прем'єри та їхня відповідальність: Яресько, Гройсман та СаакашвіліЗа чутками, вже найближчим часом Арсеній Яценюк може залишити посаду глави уряду. «Слово і Діло» аналізує найбільш імовірних претендентів на посаду прем'єра.

«Зараз питання не в Гройсмані, а в кулуарних домовленостях. Тимошенко та Садовий зараз абсолютно спокійно готові піти на вибори. Відповідно, вони будуть готуватися до виборів. Є ще позиція Саакашвілі в цьому питанні. Таким чином, є фронт людей, які принципово не зацікавлені в роботі нинішнього парламенту. «Підголосувати» допоможуть «Воля народу» та «Відродження», – вважає вона.

Як підкреслила Одарченко, проблема в тому, що всі посилаються на тезу про те, що Гройсман є досвідченим управлінцем міста Вінниці.

«Це абсолютно різна робота й порівнювати її неможливо», – наголосила політтехнолог.

Як повідомлялося раніше, Арсеній Яценюк погодиться піти у відставку, якщо йому представлять нову програму дій, нового прем'єра та оновлений склад Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: