Чи отримає країна кредити МВФ під прем'єра Гройсмана? Прогноз експертів

Читать на русском
Політолог проаналізував ситуацію з можливим призначенням Гройсмана на посаду прем'єр-міністра.
Дмитро Кондратенко

Якщо відбудеться призначення Гройсмана на посаду прем'єра, то перекладати відповідальність за якісь провали стане набагато складніше, хоча й зараз це робити вже непросто.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи інформацію про те, що «БПП» офіційно визначився з кандидатом на посаду прем'єр-міністра, яким став Володимир Гройсман.

«Певною мірою, це концентрація влади й геть не для всіх вона є бажаною. США неформально продовжують підтримувати Яресько. Захід не в захваті від кандидатури Гройсмана», – розповідає експерт.

За його словами, вже зараз є проблеми з отриманням кредитів і їх буде ще складніше розв'язати через таке призначення.

Володимир Гройсман: від мера до прем'єра«Слово і Діло» проаналізувало весь політичний шлях Володимира Гройсмана, щоб показати, як потенційний прем'єр-міністр виконує власні обіцянки.

Водночас політолог Василь Яблонський зазначив, що Гройсман не обов'язково буде ототожнюватися з Президентом і кожен має нести свою особисту відповідальність.

Але він також припускає, що для Заходу не зовсім прийнятно, коли в країні існує один центр впливу.

«Період, коли одна політична сила мала все, був за Януковича, але зараз є сподівання що такого більше не буде. Зараз є два найголовніших моменти – виконання зобов'язань щодо кредитів та щодо реформ. Якщо будуть зрушення, боротьба з корупцією, то буде і підтримка, і гроші від кредиторів», – проаналізував ситуацію Василь Яблонський.

Нагадаємо, раніше в «Народному фронті» заявили, що підтримають кандидатуру Володимира Гройсмана в разі висунення його на посаду прем'єр-міністра від «Блоку Петра Порошенка».

Сам Гройсман уже оголосив, кого бажає бачити в оновленому уряді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: