Гройсман розповів, кого бачить у своєму уряді

Читать на русском
Володимир Гройсман заявив, що готовий очолити Кабінет міністрів і назвав прізвища потенційних членів уряду.

Володимир Гройсман підтвердив свою готовність очолити Кабінет міністрів України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Якщо фракції коаліції розглянуть мою кандидатуру як можливу для переходу до Кабінету міністрів України, я буду готовий взяти на себе відповідальність і забезпечити базові позиції роботи виконавчої влади», – заявив спікер парламенту на брифінгу в четвер.

Також Гройсман назвав прізвища можливих членів уряду, яких хотів би бачити в складі свого Кабміну. Серед них – Іван Міклош, Максим Нефьодов, Юлія Ковалів.

Луценко розповів, у якому випадку можливі дострокові вибориЛідер фракції «БПП» Юрій Луценко заявив, що наступного тижня можуть бути оголошені дострокові парламентські вибори.

«Я можу вам сказати щодо деяких прізвищ, які, я вважаю, могли би працювати в новому уряді, незважаючи на те, хто буде прем'єр-міністром. Це Іван Міклош – (колишній – Ред.) віце-прем'єр-міністр і міністр фінансів Словаччини, який фактично провів дуже багато системних реформ спільно з прем'єр-міністром... який має практичний досвід переходу від пострадянської країни до європейської. Я думаю, такі люди, як Юлія Ковалів, яка сьогодні працює першим заступником міністра економіки, Максим Нефьодов, який працює заступником міністра економіки. Це команда, яка робить систему ProZorro», – заявив глава ВР.

На питання про те, чи увійде до складу Кабміну в разі обрання його прем'єр-міністром нинішній керівник Мінфіну Наталія Яресько, Гройсман відповів, що щодо її кандидатури необхідно провести консультації.

Нагадаємо, раніше в «Народному фронті» заявили, що підтримають кандидатуру Володимира Гройсмана в разі висунення його на посаду прем'єр-міністра від «Блоку Петра Порошенка».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: