Працівника Генпрокуратури судитимуть за хабар

Читать на русском
Підозрюваний відсторонений від посади й звільнений з органів прокуратури України. Наразі він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі прокурора Генеральної прокуратури України, який пропонував хабара за працевлаштування в Національне антикорупційне бюро України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Генеральну прокуратуру України.

«Працівник Генеральної прокуратури України 17 лютого 2016 року запропонував неправомірну вигоду в розмірі $10 тис. (близько 270 тис. грн) членам конкурсної комісії та працівникам НАБУ за позитивне вирішення питання про працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів НАБУ», – йдеться в повідомленні.

Підозрюваний відсторонений від посади й звільнений з органів прокуратури України. Наразі він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. З метою забезпечення можливої ​​конфіскації на майно підозрюваного накладено арешт.

Обвинувальний акт складений за ч. 4 ст. 369 КК України – пропозиція посадовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Наступник Шокіна: які виклики чекають на нового генпрокурора?«Слово і Діло» спробувало розібратися, що відбувається за кулісами відставки Віктора Шокіна та хто може обійняти посаду генерального прокурора України.

Відзначимо, що за висунутими звинуваченнями особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, Київська міська прокуратура направила обвинувальний акт щодо ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького на судовий розгляд.

Нагадаємо, що засуджений за вбивство Віктор Лозинський, якого Бориспільський районний суд минулого тижня звільнив з УДО, може повернутися назад до в'язниці за оскарженням Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: