Нардепи просять у Порошенка список кандидатів на заміну Шокіну

Читать на русском
МФО «Єврооптимісти» вимагає від Президента Порошенка оприлюднити список можливих кандидатів на посаду генерального прокурора

Члени міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» закликали Президента Петра Порошенка оприлюднити прізвища кількох кандидатів на посаду генерального прокурора України.

Про це йдеться в заяві МФО в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Народний депутат Мустафа Найєм пояснив, що оприлюднення шорт-листу, який складається з кількох кандидатів, допоможе Президенту врахувати думку громадськості і таким чином розділити відповідальність за дуже важливе рішення.

Наступник Шокіна: хто влаштує Банкову на посаді генпрокурора? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в ГПУ не виключають того, що Шокін залишиться, хоча в АП підтвердили заяву про його відставку.

Політик упевнений, що залучення громадськості та журналістів до вивчення біографії претендентів на посаду глави ГПУ допоможе уникнути призначення людини з корупційним минулим і підвищить рівень довіри суспільства як до кандидатури на пост генпрокурора, так і до органів прокуратури в цілому.

«У разі, якщо рішення про призначення генпрокурора буде прийнято без урахування думки громадськості, члени МФО «Єврооптимісти» залишають за собою право не голосувати за кандидатуру, обрану з міркувань політичної доцільності», – йдеться у заяві МФО.

Нагадаємо, влітку 2015 року перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук заявляв, що у майбутньому посада генерального прокурора може стати виборною. Дану ініціативу, за словами Севрука, підтримав сам Віктор Шокін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: