Прокуратура Києва направила «справу Плотницького» до суду

Читать на русском
17 червня 2014 року за злочинним наказом Плотницького бойовики очолюваного ним НВФ вчинили збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони Айдар ВСУ.
Обвинувачений Ігор Плотницький

Київська міська прокуратура направила обвинувальний акт щодо так званого «екс-міністра оборони ЛНР» Ігоря Плотницького на судовий розгляд.

Плотницького звинувачують у вчиненні терористичного акту, захопленні в заручники та викраденні старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко, повідомляє «Слово і Діло».

«Досудове розслідування, яке проводилося слідчим відділом ГУ СБУ у м. Києві та Київській області встановило, що підозрюваний 51-річний Ігор Плотницький на початку травня 2014 року створив та очолив незаконне збройне формування «Зоря», згодом його оголосили «міністром оборони ЛНР», – повідомляється на сайті Генпрокуратури України.

Згідно зі встановленими фактами, 17 червня 2014 року за злочинним наказом Плотницького бойовики очолюваного ним НВФ вчинили збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» ВСУ, який на той момент виконував антитерористичну операцію на території Луганської області.

«У ході протистояння терористам вдалося захопити в полон старшого лейтенанта ВСУ Надію Савченко і вивезти її до Луганська, де вона тривалий час утримувалася в будівлі обласного військового комісаріату», – йдеться в повідомленні.

23 червня Надію Савченко проти її волі та з озброєним супроводом переправили через державний кордон України на територію Російської Федерації.

Чи піде Путін на обмін Савченко? Думка експертаПолітолог проаналізував інформацію про те, що Володимир Путін може обміняти Надію Савченко на ГРУшників.

В результаті досудового розслідування Ігорю Плотницькому оголошено підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

Раніше ватажок самопроголошеної «Луганської народної республіки» Ігор Плотницький заявляв, що заплановані на 21 лютого вибори на окупованій частині Луганської області з великою ймовірністю відбудуться за законом, узгодженим з Києвом.

Нагадаємо, що конгресмен-республіканець від штату Алабама Мо Брукс заявив, що АП США повинна надати Україні летальну зброю та повернути окуповані території силою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: