ГПУ направила до суду справу Царьова

Читать на русском
Генеральна прокуратура України також оголосила колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова в розшук.
Олег Царьов

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у справі колишнього «регіонала» Олега Царьова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

У відомстві повідомили, що Головне слідче управління СБУ завершило спеціальне досудове розслідування у справі Царьова.

Колишньому депутату інкримінують злочини за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; дії, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу». Максимальне покарання за цими статтями – 5 років позбавлення волі.

Царьов заявив про створення держави НоворосіяОлег Царьов має намір створити "незалежну суверенну федерацію південно-східних республік Новоросію"

Царьова звинувачують у тому, що будучи народним депутатом України, в квітні-травні 2014 року він закликав до створення «ДНР» і «ЛНР», чим і порушив вищезазначені статті КК.

Також ГПУ повідомила, що Царьов оголошений в розшук.

Зазначимо, Царьов був помічений на Московському економічному форумі, що проходив 23-24 березня, в компанії активних учасників терористичної «Новоросії» Павла Губарєва та Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.

Нагадаємо, Служба безпеки України викликала на допит у якості підозрюваного колишнього народного депутата України Олега Царьова в листопаді 2015 року. У 2014 році Царьова позбавили депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: