З легкої руки Царьова невизнані ДНР та ЛНР об'єднались у «Новоросію»

Читать на русском

Представники Донецької та Луганської народних республік вирішили створити нову псевдореспубліку під назвою «Новоросія».

Підписання документу про об'єднання ініціював народний депутат та екс-кандидат у президенти України Олег Царьов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Новости Донбасса».

Сьогодні в Донецьку представники ДНР та ЛНР ухвалили акт об'єднання в єдину псевдодержаву під назвою «Новоросія». Відповідний з'їзд був організований рухом «Південний Захід» під керівництвом Олега Царьова. Його підтримали «голови Верховних Рад» ДНР та ЛНР Денис Пушилін і Олексій Карякін. Цікаво, що на підписання документа були запрошені виключно представники російського телебачення.

На з'їзді також констатували, що в Донецькій народній республіці стався розкол. Так, «народний губернатор» Донеччини Павло Губарєв не підтримав цього рішення своїх колишніх поплічників. Раніше Губарєв озвучував значно масштабніші амбіції, бажаючи об'єднати під своїм керівництвом цілих 8 областей південного сходу України.

«Слово і Діло» вже писало про далекосяжні плани Олега Царьова щодо псевдореспублік на сході України.

Крім того, 17 травня стало відомо про те, що самопроголошена Донецька народна республіка вже встановлює «дипломатичні відносини» з Росією. Кількома днями пізніше в так званій Луганській народній республіці сепаратисти обрали собі керівників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: