ГПУ інкримінує Курченку нове звинувачення

Читать на русском
У Генпрокуратурі вважають, що Курченко організував злочинну группу, яка займалася банківськими злочинами.

Українського мільярдера Сергія Курченка, що нині перебуває в міжнародному розшуку, підозрюють в організації злочинного угруповання, що вчинило низку злочинів у банківській сфері.

Злочини, які інкримінують олігарху-втікачу, той нібито скоїв у 2013-2014 роках, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури

«Головним слідчим управлінням спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України за наслідками проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування, з урахуванням здобутих доказів, складено повідомлення про підозру С. Курченку як керівнику злочинної організації, яка протягом 2013 року-початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини в банківській галузі за наступних обставин», – йдеться в повідомленні.

Політики й олігархи в Україні пов'язані одними цілями – західні ЗМІОлігархи або безпосередньо обираються до влади, або представлені в парламенті через посередників. Вони мають всі важелі впливу на формування свідомості народних мас, оскільки в їхній власності перебувають всі ключові ЗМІ.

Зокрема, за даними ГПУ, Курченко та наближені до нього люди тоді незаконно заволоділи коштами Національного банку України, ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Аграрний фонд», вкладників ПАТ «Брокбізнесбанк» та ПАТ «Реал Банк» на загальну суму 5,6 млрд грн.

Отримані кошти бізнесмен обготівкував за допомогою фіктивних підприємств, зазначають у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, Курченко перебуває в міжнародному розшуку, на його майно та активи загальною вартістю близько 2,8 млрд грн накладено арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: