АМКУ звинуватив найбільших трейдерів нафтопродуктів у монопольній змові

Читать на русском
До уваги АМКУ потрапив то факт, що в період з 19 по 21 березня 2016 року зазначені мережі підняли роздрібні ціни на моторне паливо в середньому на 1 грн/л. Таким чином, ціна на бензин А-95 досягла рівня 21,99 грн/л.

Антимонопольний комітет України звинуватив роздрібні мережі торгівлі світлими нафтопродуктами WOG, OKKO, Shell і SOCAR у монопольній змові.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ, передає «Слово і Діло».

«Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти зазначених операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міненерговугілля, і не корелюються зі змінами об'єктивних факторів, що впливають на вартість палива», – йдеться в заяві Антимонопольного комітету.

До уваги АМКУ потрапив то факт, що в період з 19 по 21 березня 2016 року зазначені мережі підняли роздрібні ціни на моторне паливо в середньому на 1 грн/л. Таким чином, ціна на бензин А-95 досягла рівня 21,99 грн/л.

«Це ще один факт неодноразової практики зазначених учасників ринку щодо встановлення та підтримання на однаковому рівні роздрібних цін на паливо», – вважають в АМКУ.

Українців очікує чергове подорожчання бензину – експертДиректор ТОВ «Консалтингова група А-95» прокоментував, чи варто очікувати подорожчання бензину на тлі того, що за минулі вихідні паливо подорожчало на 0,30-1,00 грн за літр.

Низка інших трейдерів перебуває під підозрою в антимонопольному змові. «Щодо ТОВ «ВОГ Рітейл», ПП «ОККО нафтопродукт», ТОВ «Сокар петролеум» і ТОВ «Паралель-М ЛТД» із 22 січня йде збір та аналіз доказів за підозрою в порушенні законодавства про захист економічної конкуренції», – повідомляє АМКУ.

Нагадаємо, що АСЗ і АЗК, які працюють у низькому ціновому сегменті, також підняли ціни паливо. В результаті середня ціна літру А-95 становить 19,98 грн, а дизельного палива – 16,04 грн/л.

Як повідомлялося раніше, українці скорочують споживання бензину та дизельного палива. В січні 2016 року через мережу автозаправних станцій було продано бензину на 14,2% менше показників аналогічного періоду 2015 року.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів виявила АЗС, на яких водіям краще не заправлятися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: