Ціни на бензин мають бути знижені – Демчишин

Читать на русском
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України очікують зниження цін на нафтопродукти на тлі здешевлення нафти.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України очікують зниження цін на нафтопродукти на тлі здешевлення нафти.

Про це заявив глава Міненерго Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Він розповів, що завтра, 13 січня, в Міністерстві відбудеться нарада з представниками ключових українських нафтотрейдерів.

Як ціна на нафту вплинула на ціну бензину в Україні (інфографіка)«Слово і Діло» проаналізувати чому ціни на бензин в Україні зростають

«На тлі постійної тенденції до зниження ціни на нафту таку ж тенденцію мають показати ціни на заправках в Україні, і ми будемо говорити з трейдерамипро те, чому цього не відбувається», – заявив міністр.

При цьому Демчишин зазначив, що на сьогоднішній день на ціну бензину та дизельного палива впливає й високий курс долара до національної валюти, й ставки акцизу, і в Міненерго це чудово розуміють.

«Але якщо ми будуємо ринкову економіку, люди повинні відчувати всі її переваги. Ціна на нафту об'єктивно падає на світовому ринку. Люди повинні це відчути на своїх гаманцях. Тому завтра очікую від трейдерів конструктивної розмови щодо зниження цін на паливо», - резюмував міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: