Регламентний комітет відхилив проект постанови про відставку Кабміну

Читать на русском
У найближчі терміни навряд чи вдасться проголосувати за відставку Яценюка через те, що відповідні постанови порушують Конституцію.

На позачерговому засіданні комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянули постанову про відставку Кабінету міністрів та проголосували за визнання її невідповідності Конституції.

Про це на власній сторінці в Facebook написала член комітету ВРУ з питань регламенту та організації роботи парламенту Світлана Войцеховська, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, сьогодні, 15 березня, комітет розглянув проект постанови «Про відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка», винесений позафракційним народним депутатом Сергієм Міщенком.

«БПП» визначився з кандидатом на посаду прем’єр-міністраБлок Петра Порошенка не буде виносити на розгляд кандидатуру нового прем’єр-міністра, поки Арсеній Яценюк не піде у відставку.

«Саме той випадок, коли на хвилі популізму та через бажання знову ділити портфелі законотворці пропонують акти, що порушують і закони, і Конституцію, не маючи юридичних підстав для розгляду питання відставки прем'єр-міністра депутат пропонує акт, що порушує норми регламенту, Конституції та законів», – зазначила Войцеховська.

Вона заявила, що весь склад комітету одноголосно визнав внесену постанову такою, що не відповідає вимогам Конституції та закону про Кабмін. Войцеховська підкреслила, що це «дуже небезпечний прецедент», який може призвести до завтрашнього голосування за «відставку Президента та розпуску Верховної Ради».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: