Відсьогодні Туреччина забиратиме назад нелегальних сирійських мігрантів

Читать на русском
Греція ще не готова виконувати зобов'язання, які були взяти нею в рамках угоди між ЄС та Туреччиною щодо нелегальних мігрантів.

Відсьогодні набуває чинності угода між Європейським Союзом та Туреччиною щодо вирішення кризи біженців з Сирії, втім Греція ще не готова її виконувати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Угода передбачає повернення до Туреччини всіх нових нелегальних мігрантів з Сирії, які прибудуть до Греції та не подаватимуть в країні заяву на отримання притулку або якщо це прохання не буде задоволено.

Водночас, напередодні набуття чинності відповідної угоди прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас звернувся до чиновників із закликом готуватися до відправки нелегальних мігрантів.

Мирні переговори в Сирії під загрозою зривуПредставникам Франції та США не подобається, що сирійська влада відмовляється виносити на переговори питання виборів президента країни.

«Угода щодо відправлення назад новоприбулих на острови повинна набути чинності, відповідно до тексту, 20 березня. Проте такий план не може бути втілений в життя всього за 24 години», — заявив координатор від грецького уряду щодо міграційної політики Гіоргос Кірітсіс.

Віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс закликав до швидкої імплементації угоди щодо біженців. За його словами, ці домовленості є дуже важливими для ЄС. «Тепер вони повинні бути швидко реалізовані», — наголосив Домбровскіс.

Нагадаємо, 8 березня глава Європейської Ради Дональд Туск заявив, що турецька сторона готова прийняти нелегальних мігрантів з Сирії назад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: