Мирні переговори в Сирії під загрозою зриву

Читать на русском
Представникам Франції та США не подобається, що сирійська влада відмовляється виносити на переговори питання виборів президента країни.

Мирні переговори в Сирії перебувають під загрозою зриву через те, що сирійська влада відмовляється обговорювати питання президентських виборів у країні.

Про це з посиланням на «РБК-Україна» повідомляє «Слово і Діло».

«Це провокація... Поганий знак, який не відповідає угоді про припинення вогню», – заявив по завершенні переговорів щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро.

Російські авіаудари по Сирії призвели до загибелі 400 людей в лютомуБомбардування російською авіацією сирійських міст в лютому 2016 року забрали життя щонайменше 390 мирних жителів, включаючи 53 жінок і 103 дітей.

Так очільник французького зовнішньополітичного відомства відреагував на заяву сирійського уряду про те, що на перемовинах у Женеві не буде обговорюватися питання виборів президента.

У свою чергу, держсекретар США Джон Керрі зазначив, що Асад та його прибічники помилялися, коли думали, що «можуть продовжувати тестувати на міцність крихке перемир'я» в країні.

Нагадаємо, раніше в так званій «помірній опозиції» Сирії поскаржилися, що війська Асада продовжують захоплювати нові території незважаючи на перемир’я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: