Киян просять на годину відмовитися від світла

Читать на русском
Жителів української столиці 19 березня закликають приєднатися до всесвітньої природоохоронної акції – Години Землі.

19 березня в 20:30 в Києві рівно на годину буде вимкнено підсвічування ряду пам'яток архітектури, а також освітлення та електронні прилади, які не є життєво важливими для міста.

Таким чином Київ приєднається до всесвітньої природоохоронної акції, що іменується Годиною Землі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на КМДА.

«У суботу в центрі столиці на годину вимкнуть декоративне освітлення найбільш відомих архітектурних пам'яток. Так, о 20:30 відключать підсвічування монумента «Батьківщина-мати», Національного музею історії України у Другій світовій війні, будівлі Міністерства закордонних справ, Монументу Незалежності та флагштоку на Майдані Незалежності. Також вимкнуть архітектурно-декоративне освітлення дзвіниці Михайлівського монастиря, Успенського собору та дзвіниці Києво-Печерської Лаври, Софійського собору та дзвіниці», – йдеться в повідомленні столичної адміністрації.

Індекс кави: у скільки чашок ароматного напою обходиться «комуналка»?«Слово і Діло» показало динаміку зростання цін на газ та електроенергію для населення в кількості чашок кави.

Приєднаються до енергозберігаючих заходів і комунальні служби Києва, які в зазначений час частково відключать освітлення та електричні прилади, що не є життєво важливими для столиці.

У КМДА також закликають жителів міста підтримати акцію, на годину відмовившись від споживання електроенергії.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві регіонального розвитку й житлово-комунального господарства визначили пріоритетний порядок проведення термомодернізації житлового фонду України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: