Конкурсний провал: відразу кілька мерів не виконали схожі обіцянки

Читать на русском
Мери Дніпропетровська, Чернігова, Кіровограда та Івано-Франківська призначали на посади людей без проведення обіцяних конкурсів.

«Слово і Діло» невпинно стежить за виконанням обіцянок представниками української влади. Іноді під час перевірки відповідальності політиків виникають цікаві нюанси.

Ми виявили, що відразу кількох мерів українських міст пообіцяли призначати на посади в місцевих органах влади людей на відкритих і прозорих конкурсах. Ще більш цікаво те, що всі вони свої обіцянки провалили. Окремо можна згадати про те, що всі вони є членами різних політсил.

Дніпропетровськ

Мер Дніпропетровська Борис Філатов 2 грудня 2015 року пообіцяв, що серед його першочергових кроків на посаді буде проведення відкритих конкурсів на заміщення вакантних посад.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов обіцяє провести відкриті конкурси на заміщення вакантних посадСказано 2 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак без проведення будь-яких конкурсів Філатов став призначати спочатку своїх заступників – члена партії «УКРОП» Михайла Лисенка, керівника міської організації партії «УКРОП» Олександра Санжару та Олену Молошну. Виконувачем обов'язків першого заступника міського голови був призначений відомий дніпропетровський підприємець Дмитро Льохів. У січні 2016 року до команди заступників мера увійшла Світлана Єпіфанцева.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра

Також без проведення будь-яких конкурсів Філатов призначив нових керівників до фінансово-економічного департаменту (В. Міллер), департаменту транспорту і зв'язку (І. Прилипа), департаменту споживчого ринку і сфери послуг (Д. Терентьєв), управління охорони навколишнього природного середовища (Е. Підлубний).

На посаду директора КП «Управління з організації контролю за благоустроєм об'єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності» Дніпропетровської міської ради Руслан Мороз також був призначений без конкурсу.

Чернігів

У жовтні 2015 року тоді ще кандидат у мери Чернігова Владислав Атрошенко пообіцяв призначати начальників структурних підрозділів, керівників комунальних підприємств та інших посадових осіб після відкритих конкурсів.

13 січня 2016 року, вже будучи мером, Владислав Атрошенко вперше провалив свою обіцянку. Головою КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» він призначив Сергія Гаруса без жодного конкурсу. Пізніше він поставив Василя Білогуру на чолі управління освіти Чернігівської міської ради, також без конкурсу. Сам Атрошенко такі призначення пояснив тим, що працювати потрібно вже зараз, а часу на проведення конкурсу немає. Пізніше мер запропонував посади начальників управління фінансів та управління транспорту Олександру Мельнику та Ігорю Андрейченко відповідно. Від такої пропозиції вони відмовилися й нагадали меру про конкурсний підхід до призначення на посади.

11 березня міський голова Атрошенко зібрав депутатів на позачергове пленарне засідання, де пройшло голосування, в результаті якого мер буде призначати керівників міських комунальних підприємств одноосібно, без погодження з депутатським корпусом.

Кіровоград

Мер Кіровограда Олександр Райкович 1 грудня 2015 року пообіцяв призначати людей на посади в міському виконкомі лише за конкурсом.

16 грудня 2015 року Райкович без конкурсу призначив Сергія Колодяжного начальником відділу фізичної культури та спорту. 9 березня 2016 року Родіон Владов був призначений начальником управління земельних відносин та охорони навколишнього середовища Кіровоградської міської ради без проходження конкурсу.

Івано-Франківськ

2 жовтня 2015 року кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська від ВО «Свобода» Руслан Марцінків у передвиборчій програмі пообіцяв, що фахівців на посади місцевих службовців призначатимуть виключно на основі відкритого конкурсу.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська

Пізніше місцеві ЗМІ звинуватили Марцінківа в призначенні людей на посади в місцевій владі без конкурсів. Переважно, посади без конкурсу в управлінні містом отримали «партайгеноссе» Марцінківа Вікторія Дротянко, Ігор Смаль, Руслан Зелік та Олексій Кайда. Виняток Марцінків зробив для представника «Батьківщини» Ігоря Попадюка, який став начальником управління інвестиційної політики Івано-Франківського міськвиконкому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: