2 роки на посаді: обіцянки й відповідальність черкаського губернатора Ткаченка

Читать на русском

Юрій Ткаченко очолив Черкаську область у непростий час – одразу після Революції Гідності, в березні 2014 року, до цього чимало попрацювавши в фінансовій сфері та встигнувши побути депутатом двох скликань Черкаської обласної ради.

У другу річницю з моменту призначення Ткаченка головою обласної адміністрації «Слово і Діло» вирішило підбити підсумки його роботи в форматі «обіцянка-результат».

Так, за весь час роботи Ткаченка на чолі області, «Слово і Діло» зафіксувало 66 його обіцянок. Якщо розділити їх за тематиками, то виходить, що найбільшу увагу губернатор приділяє питанням державного управління й місцевого самоврядування, безпеки та охорони здоров’я.

Варто відзначити, що в очільника Черкащини (на рідкість!) слово розходиться з ділом відносно нечасто: за весь час роботи Ткаченко в рейтингу відповідальності губернаторів жодного разу не опускався нижче 3 позиції, яку посідає й на цей момент. Із 70% виконаних обіцянок черкаський губернатор поступається лише колегам із Харківщини та Житомирщини – Райніну та Машковському.

Серед виконаних обіцянок Ткаченка найбільшої уваги заслуговує розробка програми стратегічного розвитку області до 2020 року, а серед провалених – люстрація чиновників Черкаської ОДА, що мала б пройти в березні-червні 2015 року. До слова, за повільні темпи добору кандидатів на посади місцевих адміністрацій Ткаченко в лютому 2015 року навіть отримав догану від Президента.

До найбільш резонансних заяв губернатора, що ще чекають на реалізацію, фахівці «Слова і Діла» віднесли завершення будівництва обласного перинатального центру, відновлення резиденції Богдана Хмельницького в Чигирині та створення в 2016 році індустріального парку в регіоні. Останнє, до речі, стало предметом активного «піару» губернатора: анонсувавши цю ідею у грудні 2015 року під час поїздки до Брюсселю, Ткаченко не забуває регулярно про неї нагадувати громадськості.

Правда, протягом останніх місяців риторики в публічних виступах Ткаченка дещо поменшало. Можливо, це пов’язано з критикою черкащан щодо поганого стану доріг та непрозорості виділення земельних ділянок, яку, як видно із заяв губернатора, той сприймає, проте кардинальним чином на ситуацію не впливає.

Ознайомитися з повним переліком публічних зобов’язань голови Черкаської ОДА можна в його персональному досьє, а дослідити відповідальність його візаві з інших регіонів – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: