Порошенко має переконати Олланда та Меркель зняти питання виборів на Донбасі – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

В Брюсселі Порошенко має довести, що серйозні проблеми у Європи почнуться, якщо ЄС піде на компроміси з Путіним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що Президент України Петро Порошенко зустрінеться з президентом Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Брюсселі.

«Зрозуміло, що лідери «нормандського формату» не можуть тримати своє суспільство в напрузі. Вони хотіли б зняти з порядку денного питання війни на сході України. Своєю чергою, Порошенку потрібно доводити Меркель та Олланду, що ми не готові на такі інтерпретації вирішення ситуації, до яких нас підштовхують західні лідери, які не хотіли б продовження санкцій та подальшого загострення відносин із РФ», – розповів Димов.

Повернення Донбасу: про що влада домовляється за лаштунками мирного плану?Політичний оглядач Олександр Радчук розмірковє про те, які підстави мають чутки про призначення главами окремих районів Донбасу Ріната Ахметова та Юрія Бойка, а також про те, до яких наслідків це призведе.

Як пояснив експерт, Україна не має допустити того, щоб за наш рахунок було знято питання російсько-українського конфлікту на сході України.

«Президент має пояснити, що не лише ухвалення конституційних змін зараз неможливе, але й таке прочитання «Мінську», яке нав'язує Путін, з виборами на Донбасі, також є неприпустимим. Потрібно донести, що голосів за вибори на сході України просто не буде, а для тих, хто проголосує, це буде політичною смертю», – переконаний політолог.

«Для РФ прийнятний такий рекет на кшталт: у вас проблеми були? Не було? Будуть», – нагадав Димов.

На його переконання, слід розуміти, що просто так нічого не відбувається, і РФ зараз нав'язує свій порядок денний Європі, в тому числі ціною України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як пояснив політолог, звичайно, Меркель зараз не в найкращій ситуації, зважаючи на міграційну кризу, біженців, і Путін цим користується, але Порошенку потрібно доводити, що вони можуть отримати ще серйозніші проблеми, якщо підуть на компроміс із Путіним.

Як відомо, лідери Німеччини та Франції неодноразово наголошували, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу мають відбутися в першій половині цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: