Експерт розповів, хто має найбільші шанси стати новим прем'єром

Читать на русском
Експерт пояснив, що завадить Яресько стати новим прем'єром, як Яценюк перевищує свої повноваження та чому Гройсман має найкращу перспективу для прем'єрства.
Кость Бондаренко

Вимоги Арсенія Яценюка, щоб йому надали нову програму дій, виходять за межі прав і компетенції прем'єра.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що Арсеній Яценюк готовий поступитися посадою прем'єра за певних умов.

«Яценюк вимагає представити нову програму дій та нового прем'єра, під якого є 226 голосів. Але це не його справа, тому що не він призначає нового прем'єра. Це прерогатива Верховної Ради й лише вона може оцінювати програму дій, яку представлятимуть новий прем'єр та Кабмін. Тим більше, що програма дій – це колективний документ. Яценюк просто перевищує свої можливості та повноваження», – пояснив Кость Бондаренко.

Крім того, як розповів політолог, щодо можливих кандидатів на посаду прем'єра, то Гройсман лукавить, коли відсторонюється від прем'єрства.

Експерт: якщо Яценюк піде сам, це збереже партію-спадкоємицю «НФ»Політолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що 14 березня «БПП» всередині своєї фракції обговорить кандидатів на посаду прем'єра.

«Найбільше шансів стати новим прем'єром якраз залишається у Гройсмана. В Яресько немає голосів, а Гройсман є найбільш компромісною фігурою. Тим більше, він має досвід керування великим містом. Він зможе знайти спільну мову як із «НФ», так і з «БПП», – констатував експерт.

«До Яресько є багато претензій. Її звязки з МВФ та американське походження викликають багато запитань. Тим більше, на посаді міністра фінансів їй мало що вдалося зробити. Їй бракує навіть розуміння функціонування Держапарату, тому що вона ніколи не працювала в управлінській сфері. Вона не керувала нічим, окрім своєї компанії», – аргументував політолог.

Також, як уточнив Бондаренко, Садовий бачить себе президентом, а інші кандидати надто дрібні для цього.

Як відомо, вчора Президент провів зустріч із лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим в контексті його можливого прем'єрства, але мер Львова заявив, що не бачить себе прем'єр-міністром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: