Експерт: питання про відставку Яценюка можуть порушити цього тижня

Читать на русском
Окрім озвучених сьогодні АП трьох пропозицій про переформатування Кабміну, існує ще один варіант – запасний.

Якщо сьогодні в ході консультацій Президента з лідерами фракцій вдасться сформувати спільну позицію щодо кандидатури прем'єр-міністра, тоді питання про відставку Арсенія Яценюка буде порушено вже цього тижня.

Про це у своєму Facebook заявив політичний аналітик Павло Нусс, повідомляє «Слово і Діло».

«Завдяки своєму грубому політичному шантажу Арсеній Петрович остаточно втратив підтримку в парламенті, крім частини своєї фракції. Припускаю, що до кінця наступного тижня Україна матиме новий уряд. Не стверджую, але цілком можливий варіант і швидкого формування Кабінету», – прогнозує експерт.

Коментуючи запропонованих Банковою кандидатів на посаду прем'єра, Нусс зазначив, що більше шансів очолити уряд має Наталія Яресько. При цьому експерт підкреслив, що Президент не наполягає на жодному з кандидатів.

«На кандидатурі Андрія Садового наполягає його парламентська фракція, яка, до слова, також ставить ультиматуми й загрожує саботажем формування нової старої-нової більшості. Є й четвертий варіант, який в АП скромно притримують на позиції «запасного». І так, у цьому варіанті «зради» немає», – резюмував Нусс.

Нагадаємо, сьогодні прес-секретар Глави держави озвучив три варіанти розвитку подальших подій в Україні, а також назвав прізвища можливих кандидатів на заміну Арсенію Яценюку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: