Експерт: якщо Яценюк піде сам, це збереже партію-спадкоємицю «НФ»

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Якщо Яценюк піде добровільно, у нього залишиться можливість зберегти якийсь рейтинг для своєї нової партії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Сергій Биков, аналізуючи інформацію про те, що 14 березня «БПП» всередині своєї фракції обговорить кандидатів на посаду прем'єра.

«У Яценюка немає іншого вибору, окрім як добровільно піти у відставку в інтересах держави. Якщо він залишиться на посаді прем'єр-міністра, то зовсім втратить рейтинг. Якщо ж Яценюк добровільно зараз вирішить піти, це дасть йому можливість для політичного маневру й допоможе трохи відвести від себе увагу. Можливо, навіть посприяє підвищенню рейтингу його нової партії, що створюється на базі «НФ», – міркує політолог.

Про який сценарій зміни прем'єра та ротацій у Кабміні могли домовитися на Банковій? ЕкспертПолітолог проаналізував інформацію про те, що на Банковій можуть домовитися про добровільну відставку Яценюка, призначення Гройсмана прем'єром, а Бурбака – новим спікером ВР.

На його думку, інші фракції не будуть делегувати своїх кандидатів. Наприклад, «Батьківщина» занадто мала для цього.

«Ймовірно, що прем'єрську посаду обійме Яресько або Гройсман», – констатував він.

Як пояснив експерт, щодо Яресько є дуже великі побоювання через те, що Україна й надалі втрачатиме свою суб'єктність у світовій політиці.

«Яресько – прямий ставленик іншої держави. Вона не жила в Україні й з нашою країною її мало що пов'язує», – проаналізував ситуацію Сергій Биков.

Як відомо, сама Наталія Яресько раніше відмовилася коментувати інформацію про своє можливе прем'єрство й заявила, що подібні спекуляції лише посилюють політичну кризу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: