Добудовувати Хмельницьку АЕС Україна буде без участі Росії – Яценюк

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про денонсацію угоди України з РФ щодо спільної добудови 3 і 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Арсеній Яценюк запропонував членам уряду розглянути питання денонсації угод між Україною та Російською Федерацією щодо добудови 3 і 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Про це глава уряду заявив на засіданні Кабміну в середу, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами Яценюка, причиною такого кроку є невиконання сусідньою державою своїх зобов'язань, що також дає підставу для скасування закону про співробітництво у сфері ядерної енергетики.

«Сьогодні Кабінет Міністрів вносить на розгляд уряду рішення про денонсацію угод між Україною і Росією з добудови 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС... Кабінет міністрів пропонує парламенту невідкладно денонсувати угоду з РФ... у зв'язку з невиконанням Росією зобов'язань, які вони брали відповідно до цієї угоди, і одночасно скасувати цей закон», – запропонував прем'єр.

Нагадаємо, 8 червня Президент Петро Порошенко підписав низку законів про денонсацію договорів про співпрацю між Росією і Україною у військовій сфері, проголосованих раніше українським парламентом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: