Капіталізація «Центренерго» зросла на 38%

Читать на русском
Важливою причиною зростання котирувань акцій він назвав інформацію про «невідворотності приватизації» ПАТ «Центренерго», котра була распростренена в ході інвестиційної конференції, організованій інвесткомпанією «Драгон Капітал» 9 березня.

Ринкова капіталізація компанії теплової генерації ПАТ «Центренерго» зросла на 38% всього за один тиждень з 3 по 11 березня, на що вплинули дані фінансової звітності та новини про невідворотність приватизації компанії.

Про це пише «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з даними, курс акцій по операціях п'ятниці досяг майже 6,3 грн за одну акцію, що є максимальним значенням з середини вересня 2015 року.

Згідно з публікацією ділового порталу Hubs, один з учасників ринку, який побажав залишитися неназваним, серед драйверів зростання назвав оприлюднену 9 березня 2016 року фінансову звітність «Центренерго» за дев'ять місяців 2015 року. Після цього папери компанії за два дні подорожчали на 35%, в тому числі 10 березня – на 20,5%.

Ще однією важливою причиною зростання котирувань акцій він назвав інформацію про «невідворотність приватизації» ПАТ «Центренерго», котра була поширена під час інвестиційної конференції, організованій інвесткомпанією «Драгон Капітал» 9 березня.

«Центренерго»: корупціонери, рейдери і «гаражний розпродаж»За минулий рік у найбільшій енергогенеруючій компанії України «Центренерго» змінилося три керівники. Але останній – Ігор Балабанов, досі викликає багато запитань щодо свого призначення.

Згідно з фінансовим звітом компанії за дев'ять місяців 2015 року, поточні зобов'язання «Центренерго» скоротилися на 23,2% або на 745,456 млн грн порівняно з початком року – до 2 млрд 470,502 млн грн. Ця інформація справила позитивний вплив на настрої інвесторів.

Водночас, чистий збиток компанії залишається на високому рівні, і становив 81,788 млн грн проти 218,922 млн грн чистого прибутку роком раніше.

Чистий дохід компанії за січень-вересень впав на 15,9% або на 882,882 млн грн - до 4 млрд 671,807 млн ​​грн.

Нагадаємо, що Одеський припортовий завод буде виставлений на продаж до 5 червня 2016 року. Його покупкою цікавляться 11 компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: