Купівлею ОПЗ цікавляться 11 компаній – Білоус

Читать на русском
Глава Фонду державного майна України Ігор Білоус заявив, що Одеським припортовим заводом вже зацікавилося 11 компаній.

Глава Фонду державного майна України Ігор Білоус заявив, що Одеським припортовим заводом вже зацікавилося 11 компаній.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Серед інтересантів – польський «Kульчік Інвестмент», чотири американські компанії, є китайці, є мароканці, близько чотирьох європейських компаній. Це не враховуючи наших «регіональних еліт». Якщо порахувати – приблизно 11 інтересантів. З них близько 5-6 дійсно «живих», – зазначив голова фонду.

Масштабна приватизація в Україні: що продаємо, що залишаємо і з чим не поспішаємо?Уже з наступного року в Україні стартує грандіозний розпродаж: прем’єр анонсував у найближчі 6 місяців масштабну приватизацію держпідприємств. Серед найбажаніших покупців – іноземці з грошима та бажанням розвиватися в Україні.

Також Білоус повідомив, що лише підготовка до приватизації ОПЗ може обійтися в 1 млн доларів. А хто стане фінансовим радником з приватизації заводу, за його словами, буде відомо до кінця тижня.

Крім того, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оцінив вартість Одеського припортового заводу в 1 млрд доларів. Але, як він заявив, остаточна ринкова ціна ОПЗ буде встановлена ​​в результаті проведення прозорого конкурсу із залученням іноземних покупців.

Нагадаємо, що раніше очільник Фонду держмайна Ігор Білоус називав стартову ціну 94,5% акцій ОПЗ не менше ніж 500 млн доларів, у той час як директор підприємства оцінював його в 600-620 млн доларів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: