ОБСЄ заявила про зникнення відведеної техніки в зоні АТО

Читать на русском
Моніторингова місія ОБСЄ, що діє на території зони АТО на сході України, зафіксувала зникнення відведеної військової техніки.
Александр Хуг

Моніторингова місія ОБСЄ, що діє на сході України, зафіксувала зникнення військової техніки з місць, куди озброєння було відведено.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ», про це заявив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

«Ми бачимо, що з обох сторін озброєння були відведені й зараз вони зберігаються в точках, де повинні бути, однак ми починаємо помічати, що вони починають зникати з місць перебування. І вони зникають однаково з обох сторін – близько 30%. Ми бачимо, що важке озброєння знову з'являється в зонах, де його не має бути», – сказав Хуг.

В «ЛНР» поскаржились ОБСЄ на нестачу продуктів і роботиВ окупованих районах Луганщини жителям не вистачає роботи, харчів і роботи, а пенсію люди не отримували з літа 2015 року.

Він зазначив, що з підконтрольного бойовикам Дебальцевого спостерігачі чули 40 залпів із «Градів». Водночас РСЗО БМ-21 бачили й у контрольованій українською владою Іванівці.

Також Хуг додав, що наразі на Донбасі є 12 пріоритетних зон, які підлягають розмінуванню в першу чергу. Представник ОБСЄ також сказав, що ці зони розмінують до кінця березня.

Нагадаємо, минулого місяця Хуг зазначив, що відразу за лінією відведення зброї з боку сепаратистів є велика кількість озброєння та військової техніки в бойовій готовності, що свідчить про високу ймовірність посилення бойових дій на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: