Ляшко має намір подати до суду на саботажників роботи Рівненської облради

Читать на русском
Народний депутат України Олег Ляшко вважає, що в сьогоднішньому зриві роботи Рівненської обласної ради винна бурштинова мафія.
Олег Ляшко

Народний депутат України, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про саботування роботи Рівненської обласної ради представниками «бурштинової мафії».

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Ляшко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Шляхом змови регіоналівських загонів, людей Яценюка та губернатора Рівненщини Віталія Чугуннікова сьогодні нібито було оголошено недовіру голові Рівненської обласної ради Володимиру Ковальчуку», – повідомив Ляшко.

За його словами, головування в облраді взяв самозваний голова Микола Драганчук з партії «Батьківщина», після чого вніс постанову про недовіру Ковальчуку на розгляд сесійної зали.

«Такий хід подій ініційований екс-народним депутатом від «Партії регіонів» Юрієм Благодиром», – додав нардеп.

Ляшко впевнений, що саботаж, ініційований колишнім «регіоналом» і продовжений депутатами облради через жорстку позицію місцевих «ляшківців» у особі Володимира Ковальчука до незаконного видобутку бурштину.

«Багатьох депутатів із різних фракцій просто підкупили за гроші. Спонсором цього театру абсурду виступила бурштинова мафія. Це помста за те, що з ініціативи Ковальчука та фракції «Радикальної партії» обласна рада відмовила фірмі «Надра Спецленд Ресурси», до якої має стосунок Чугунніков, у виділенні 35 тисяч гектарів землі в найбагатшому на бурштин Сарненському районі Рівненської області.

Яценюк передумав запроваджувати ліцензії на видобуток бурштинуУ парламенті досі немає жодного законопроекту про ліцензування видобутку бурштину, хоча прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв зайнятися цим восени.

Ляшко також акцентував, що власником 15% «Надра Спецленд Ресурсів» є довірена особа Чугуннікова Тимченко, який офіційно працював його помічником-консультантом, коли той був народним депутатом.

«Оскільки рішення обласної ради є незаконним, уже сьогодні подаємо позов до суду», – резюмував Ляшко.

Нагадаємо, раніше народний депутат України Володимир Парасюк забув внести обіцяні зміни до законопроекту про видобування бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: