Гунчик: ситуація з видобутком бурштину вже загрожує безпеці на Волині

Читать на русском
Губернатор Волинської області Володимир Гунчик переконаний, що ситуація з нелегальним видобутком бурштину вже загрожує громадському порядку в області.

Губернатор Волинської області Володимир Гунчик переконаний, що ситуація з нелегальним видобутком бурштину вже загрожує громадському порядку в області.

Про це він заявив у зверненні до жителів області, передає «Слово і Діло» з посиланням на газету «День».

«На шальках терезів опинився громадський порядок на території області, спокій волинян та їхня безпека. Тож, зважаючи на гіркий досвід руйнівного панування бурштинової лихоманки в інших регіонах країни, представники влади, силових структур та правоохоронних органів вирішили діяти кардинально. Вважаю, спрацювали оперативно й на відповідному рівні, позаяк на Волині рівненський сценарій не відбувся: ніхто не постраждав і ситуація не вийшла з-під контролю», – йдеться у зверненні голови Волинської ОДА.

Між тим, голова області констатував, що ситуація в районах незаконного видобутку «сонячного каміння» часом стає критичною, адже в селах, наближених до бурштинових родовищ, люди просто бояться за свою безпеку.

Рівненські депутати просять у Згуладзе нову поліцію для боротьби з бурштиновою мафієюДепутати-мажоритарники від Рівненської області важають, що регіон потрібно включити до списку областей, у яких працюватиме нова поліція.

«Більшість із тих, хто прибув поживитися багатствами волинських надр, – не місцеві. Їм не шкода волинського лісу. Їм не болять тутешні проблеми, чимало з яких можна вирішити, завівши видобуток сонячного каменю у правове поле», – констатував Гунчик.

У зв'язку з цим губернатор направив листа Президенту України Петру Порошенку з проханням прискорити процес законодавчого врегулювання легального видобутку бурштину.

Нагадаємо, на Волині напередодні затримали 80 копачів бурштину. До затримання була залучена рекордна кількість правоохоронців, а також громадські активісти.

Додамо, як повідомив раніше народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Тригубенко, у Верховній Раді перебуває на розгляді законопроект щодо легалізації видобутку бурштину й утворення бурштинової біржі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: