Демчак взявся за передвиборчу обіцянку захищати навколишнє середовище

Читать на русском
Народний депутат Руслан Демчак провалив програмну обіцянку про законодавчий захист навколишнього середовища та родючих земель.
Руслан Демчак

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Руслан Демчак таки взявся за виконання своєї програмної обіцянки щодо захисту довкілля.

Встановити відповідальність за заподіяння шкоди навколишньому середовищу та, зокрема, родючим землям Демчак пропонував напередодні парламентських виборів, констатує «Слово і Діло».

«Моя діяльність як народного депутата буде спрямована на реалізацію таких завдань: в галузі сільського господарства: ...встановлення відповідальності за заподіяння шкоди родючим властивостям землі та довкіллю», – йшлося в передвиборчій програмі політика.

Як спочатку писало «Слово і Дело», станом на 9 березня зареєстрованих у парламенті від імені Демчака законопроектів, що стосуються встановлення відповідальності за заподіяння шкоди родючому ґрунту і навколишньому середовищу, не було. Однак, як з'ясувало агентство пізніше, 31 березня 2016 року у сайті ВРУ був зареєстрований законопроект №4356 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності, родючості грунтів», одним з ініціаторів якого є народний депутат Руслан Демчак.

Варто відзначити, що в досьє Руслана Демчака немає ще поки що жодного невиконаного зобов’язання: з 10, зафіксованих «Словом і Ділом» обіцянок, нардеп наразі виконав 5. Дізнатися, як працюють його колеги, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: