Економіст Дянков розповів, як Україні зупинити інфляцію

Читать на русском
Симеон Дянков, творець авторитетного міжнародного рейтингу Doing Business, упевнений, що знає, як назавжди зупинити інфляцію в Україні.
Симеон Дянков

Болгарський економіст Симеон Дянков, творець авторитетного міжнародного рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, вважає, що Україні варто прив'язати курс гривні до євро.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Дянков розповів у інтерв'ю виданню «Новое время».

«Потрібно прив'язати національну валюту до євро. І прив'язати назавжди. Необхідно ухвалити закон, згідно з яким відтепер і доти, доки існує єврозона, гривня буде прив'язана до євро», – сказав Дянков.

За його словами, з огляду на зближення України з Євросоюзом, такий захід необхідно ухвалити на законодавчому рівні.

Дянков вважає, що відмова від монетарної політики Нацбанку може не сподобатися МВФ.

НБУ скоротив кількість системних банків до трьохЗ 1 січня 2019 року норматив миттєвої ліквідності (Н4) для системних банків має бути на рівні не нижче 30%, у той час як для інших банків цей показник встановлений на рівні не менше 20%.

Болгарський економіст зазначив, що такі країни, як Латвія, Литва, Естонія та Болгарія, свого часу прив'язали свої валюти до курсу євро, що й знизило інфляцію в цих країнах до нуля за кілька місяців.

Нагадаємо, наразі Національний банк України регулює грошово-кредитну політику країни в тісній взаємодії з Міжнародним валютним фондом.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Нацбанк України прогнозує споживчу інфляцію на рівні 12 +/- 3% за підсумками 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: