НБУ підрахував втрати України від скасування експорту в Росію

Читать на русском
За прогнозом НБУ, цього року буде відзначатися зниження українського товарного експорту в РФ і транзиту через її територію.
Національний банк України

Національний банк України спрогнозував зниження експорту з України в Росію на 30%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на макроекономічний прогноз НБУ на 2016 рік, опублікований на сайті регулятора.

У презентації до прогнозу повідомляється, що експорт товарів з України в Росію цьогоріч знизиться на 30% в результаті обмежувальних і економічних чинників. У опублікованій на сайті НБУ таблиці прогнозу експорту вказані втрати в 1,3 мільярда доларів.

Обмеження транзиту через територію РФ обійдуться українським експортерам у 2016 році в суму близько 460 мільйонів доларів. «Втрати експорту до інших країн через заборону транзиту через територію РФ були оцінені в $0,46 мільярда доларів США з урахуванням можливої ​​переорієнтації на інші ринки», – відзначають у Нацбанку.

Нагадаємо, 25 січня 2016 року набула чинності постанова Кабінету міністрів про обмеження пунктів пропуску, через які відбувається ввезення транзитних товарів російського виробництва на територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: