Кличко хоче змусити власників аварійних будівель привести їх до ладу

Читать на русском
Міська влада Києва змусить господарів будинків, що перебувають в аварійному стані, виконати її вимоги.

Міський голова Києва Віталій Кличко доручив головам столичних районів змусити власників аварійних будівель привести їх до ладу, а також огородити.

Про це він заявив під час інспекції міста разом з очільниками районів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Ми перебуваємо в центрі міста, де бачимо аварійну будівлю, яка не огороджена та перетворилася на сміттєзвалище. Та трагедія, що сталася на Богдана Хмельницького, може повторитися тут. Навпроти – така ж будівля. У більшості випадків такі будинки є не лише небезпечними об'єктами, вони перетворилися на смітники, притулок для безхатченків і осередки антисанітарії», – зазначив Кличко.

Столичний голова доручив головам районів слідкувати за виконанням протиаварійних заходів у подібних будівлях.

«Я доручаю головам районів кожен такий будинок тримати на особистому контролі. Змусити власників навести лад, вивезти сміття, огородити будівлі та здійснити протиаварійні заходи. Будемо застосовувати всі важелі впливу до тих, хто буде ігнорувати наші вимоги», – заявив він.

Кличко також зазначив, що в результаті перевірки міста було виявлено 48 будинків, що перебувають у аварійному стані, та 110 будинків, непридатних для проживання. За його словами, більша частина таких будинків перебуває в приватній власності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: