Кличко доручив перевірити всі аварійні будинки

Читать на русском
Мер столиці України доручив здійснити перевірку будівель, які наразі перебувають у аварійному стані.

Міський голова Києва Віталій Кличко дав доручення здійснити перевірку всіх будинків столиці, які перебувають у аварійному стані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації.

«Мер Києва Віталій Кличко дав доручення профільним заступникам Петру Пантелеєву та Олександру Спасибку, а також головам райдержадміністрацій Києва здійснити перевірку всіх будинків столиці, які перебувають у аварійному стані», – йдеться у повідомленні.

За словами Кличка, вчорашній обвал перекриття в будинку на вулиці Богдана Хмельницького є прецедентом і такого більше не повинно статися. Він зазначив, що будівля перебуває у приватній власності більше 10 років, а роботи там проводилися без дозволів і з порушенням техніки безпеки, що й призвело до трагічних подій.

При розборі завалів на Хмельницького знайдений загиблий будівельникПрацівники Держслужби з надзвичайних ситуацій продовжують розбирати завали на вулиці Хмельницького.

«На сьогодні 6 людей врятовано, одна людина загинула. Є інформація, що під завалами можуть ще бути люди. Аварійно-рятувальні роботи тривають не так інтенсивно, тому що є загроза обвалення секції будинку. Наше ключове завдання – щоб не було нових жертв, оскільки рятувальники працюють у складних і небезпечних умовах. Хочу підкреслити: КМДА жодних дозволів на ремонтні роботи не дає», – сказав Кличко.

Мер Києва заявив, що дозволи на проведення робіт надають у Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Згідно даних Держстату, станом на 1 січня 2014 року в столиці було 238 старих будинків, в яких офіційно проживало 924 особи. Крім цього, аварійними вважалися 28 будинків із 442 мешканцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: