НАБУ повідомило Пасішнику про підозру в справі щодо Кононенка

Читать на русском
НАБУ повідомило виконавчому директору Нафтогазу Андрію Пасішнику, що він підозрюється у вчиненні злочини щодо справи Кононенка.

Детективи Національного антикорупційного бюро України висунули підозру виконавчому директору НАК «Нафтогаз» Андрію Пасішнику, який звинувачується у втручанні в діяльність державного діяча.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

За словами НАБУ, таке рішення було узгоджене з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й має бути вручене безпосередньо Пасішнику.

«Повідомлення про підозру мало бути вручене особисто Андрію Пасішнику 9 березня під час допиту в НАБУ, який було призначено на 12 годину. Втім, у ніч з 8 на 9 березня Пасішник повідомив детектива, що не зможе з'явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон», – йдеться в повідомленні.

Заява Абромавичуса може призвести до порозуміння у владі – ПивоварськийЗаява Абромавичуса про відставку струсонула еліти України й може призвести до діалогу навіть серед жорстких опонентів.

Виконавчого директора «Нафтогазу» підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча). Як повідомляють у НАБУ, наразі проводиться перевірка достовірності інформації щодо поважності причини неявки Пасішника.

Нагадаємо, що досудове розслідування щодо інформації, наданої міністром економічного розвитку та торгівлі Айварасом Абромавичусом, триває.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: