Абромавичус: в українській політиці все ще дуже багато «людей Януковича»

Читать на русском
Міністр економіки Айварас Абромавичус розповів про нечистих на руку українських політиків.
Айварас Абромавичус

Більшість українських політиків, як і раніше, йдуть до влади працювати для себе, а не на благо України.

Про це в інтерв'ю виданням Delfi та Eesti Päevaleht заявив міністр економіки України Айварас Абромавичус, пише «Слово і Діло».

Зокрема, відповідаючи на питання, чи зустрічалися йому за час роботи міністром в Україні «люди Януковича» або ж ті, хто продовжує працювати для себе та збагачуватися за державний кошт, Абромавичус відповів: «Таких людей в українській політиці, на жаль, ще дуже багато».

«І не дарма багато хто говорить, що в парламенті половина людей зібралися робити реформи, а половина – робити гроші. Тому стандарт етики в українській політиці поки не на дуже високому рівні», – додав глава МЕРТ.

Навіщо Абромавичусу «гра у відставку»? Думки експертівПолітолог проаналізував інформацію про те, що міністр економічного розвитку й торговлі Айварас Абромавичус вирішив піти у відставку.

Абромавичус також розповів про свої стосунки з керівництвом країни та з головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі. «Із Саакашвілі у мене дружні стосунки, тому що я його призначив головою ради з реформи держпідприємств при Мінекономіки – ще до його призначення губернатором Одеської області. До речі, до цієї ради входять і люди з міжнародних інвестиційних фондів: наприклад, глава Варшавської біржі», – зазначив міністр.

«Нормальними, але досить формальними» Абромавичус назвав відносини з Президентом Петром Порошенком, додавши, що з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком відносини були «чисто діловими».

Нагадаємо, 3 лютого під час брифінгу Айварас Абромавичус заявив, що йде у відставку через тиск деяких політиків, які своєю чергою блокують реформи та просувають своїх людей на ключові посади в Міністерстві для контролю за фінансовими потоками.

Глава Кабміну відразу пообіцяв міністру особистий захист, але відставку Абромавичуса назвав «втечею з поля бою». Підтримав литовського реформатора й Президент. У фракції «Блоку Петра Порошенка» розкритикували відставку глави МЕРТ, проте заявили, що голосувати за неї не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: