Скандальне листування Абромавичуса та Пасішника: непереконлива провокація? Думка експерта

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо листування між главою МЕРТ Айварасом Абромавичусом і протеже Ігоря Кононенка на посаду його заступника Андрієм Пасішником.
Валентин Гладких

Щодо самого вчинку Лещенка, то це підступний вчинок людини, яка зробила собі кар'єру, будучи посіпакою. Однак це не є виправданням для інших фігурантів конфлікту.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валентин Гладких, аналізуючи те, що нардеп Сергій Лещенко оприлюднив листуванням між главою МЕРТ Айварасом Абромавичусом та петендентом на посаду його заступника Андрієм Пасішником.

«Якщо дивитися на конкретний вчинок Лещенка, який оприлюднює публічно чуже листування, то, безумовно, можна сказати, що читати чуже листування та ще й оприлюднювати його – це негідна поведінка. По-друге, людина, яка зробила собі кар'єру, будучи посіпакою та постійно оприлюднюючи якісь компромати одних проти інших, навряд чи змінить парадигму роботи, навіть будучи в статусі народного депутата», – розповідає політолог.

У Абромавичуса є докази шантажу та зловживань для НАБУПісля скандальної відставки міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус готовий вже в понеділок надати НАБУ докази шантажу, під яким він опинився.

Але, як зауважив експерт, це жодним чином не виправдовує інших фігурантів скандалу.

«Якби це зробив Абромавичус – немає питань. Він має право захищатися та підтвердити свою правоту таким листуванням. Але в даному разі виникає запитання не до Кононенка, а до безпосереднього фігуранта листування, адже Кононенко лише згадується», – аналізує він.

«З таким успіхом там могли сказати, що пропозиція була від команди когось іншого, чи що запрошував хтось інший і погодив усе, наприклад, із прем'єром. Тут є інший фігурант і, може, варто запитати у пана Андрія. Все це непереконливо. Якщо дивитися з точки зору права, то листування доводить той факт, що пан міністр мав вайбер-спілкування з людиною, яка, прикриваючись чужими іменами, претендувала на те, щоб обійняти посаду», – розмірковує Гладких.

Нагадаємо, 3 лютого глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус повідомив про відставку. Причиною він назвав блокування його роботи на посаді міністра та бажання деяких представників влади контролювати грошові потоки в «Нафтогазі» та оборонній промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: