У Абромавичуса є докази шантажу та зловживань для НАБУ

Читать на русском
Після скандальної відставки міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус готовий вже в понеділок надати НАБУ докази шантажу, під яким він опинився.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус повідомив, що після останніх подій, справами міністерства він практично не займається. У його планах вже в понеділок показати детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) докази зловживань в державних структурах і тиску, під яким він опинився.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

«Я зараз справами міністерства практично не займаюся. Я займаюся тим, що збираю пакет документів, щоб в понеділок піти в Національне антикорупційне бюро і передати його», - заявив він.

«Політичний тиск для різного виду призначень - це не за руку тримати або довести, що гроші на рахунок «капають». Це різні речі. У мене, у інших є досить фактажу з цього конкретного випадку, принесемо документи і по держпідприємствах», - додав Абромавичус.

Айварас Абромавичус: smart-аналіз завдань на посаді міністра економікиАйварас Абромавичус пропрацював на посаді міністра економічного розвитку й торгівлі трохи більше року – з грудня 2014-го. Відтоді «Слово і Діло» зафіксувало 41 його обіцянку, більшість із яких він, до слова, виконав.

При цьому, він зазначив, що в суспільстві немає довіри до судової системи, правоохоронних органів і зараз надія тільки на те, що НАБУ стане дійсно тим органом, який буде працювати зовсім по-іншому.

«Мої заяви і стануть таким собі тестом. Вони мали резонанс, суспільство стежить за ними, тому дуже сподіваюся на результат», - констатував міністр.

Нагадаємо, що в середу Абромавичус заявив про свою відставку, повідомивши при цьому, що заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві та на підконтрольних йому підприємствах, для того, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко назвав звинувачення міністра «бажанням перекинути з хворої голови на здорову ті питання, які не зробили за рік в Міністерстві».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: