Рада при президенті РФ підтримала заборону Меджлісу

Читать на русском
Рішення Ради при Президенті РФ і Громадської палати РФ про заборону Меджлісу кримських татар ґрунтується на його екстремістській діяльності.

Заборона Меджлісу підтримали в Раді при президенті Російської Федерації та в Громадській палаті.

Про це повідомляє «прокурор» Криму Наталія Поклонська у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«У Раді при Президенті РФ з питань міжнаціональних відносин і Громадській палаті РФ підтримали рішення прокуратури Республіки Крим про заборону незареєстрованого Меджлісу кримськотатарського народу з огляду на його екстремістську діяльність», – пише Поклонська.

На думку члена Ради при Президенті РФ з міжнаціональних відносин Олександра Брода, лідери незареєстрованого Меджлісу кримських татар, прикриваючись національними аспектами, вирішували виключно свої особисті питання.

З цією позицією погодився й голова ЦРО Духовного управління мусульман Москви та Центрального регіону «Московський Муфтіят», член Громадської палати РФ Альбір Крганов.

«Кримські татари пишуть мені звернення, щоб ми захистили їх від лжелідерів так званого Меджлісу, які своїми діями ганьблять все кримськотатарське населення й порушують його права», – вважає Альбір Крганов.

За його словами, люди просять «відновити їхні порушені права та припинити спекуляції Меджлісу, зокрема заборонити організаторам блокади використовувати кримськотатарську символіку в своїх злочинних цілях».

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу

Раніше глава Меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров заявляв, що кримські татари будуть боротися за деокупацію Криму виключно дипломатичним шляхом.

Нагадаємо, що 15 лютого цього року «прокурор» Криму Наталія Поклонська звернулася до «Верховного суду» республіки з вимогою заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: