Яценюк вичерпав усі можливості, щоб утримати прем'єрство – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Український політикум має звичку призначати доленосні рішення на якісь дати.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що вже наступного тижня на позачерговому засіданні ВР 9 чи 10 березня Яценюк може добровільно піти у відставку і його місце може посісти Наталія Яресько.

«Яценюк вичерпав свої переговорні можливості із західними партнерами. Зараз на цій посаді потрібна людина з досвідом міжнародних перемовин. Яценюк свої можливості вичерпав. З'явилася серйозна недовіра до нього з боку Заходу. Найважливіше зараз, щоб прем'єр був фігурою, яке сприйматиме Захід. Яресько в цій ситуації є ідеальною фігурою, в тому сенсі що її досвід переговорів із МВФ грає велику роль, а без довірливих відносин із МВФ наші перспективи є сумнівними», – розмірковує політолог.

Кандидати у прем'єри та їхня відповідальність: Яресько, Гройсман та СаакашвіліЗа чутками, вже найближчим часом Арсеній Яценюк може залишити посаду глави уряду. «Слово і Діло» аналізує найбільш імовірних претендентів на посаду прем'єра.

За його словами, Яценюк вичерпав можливості, щоб утримати прем'єрство, а фактор Брюсселя є рівнозначним МВФ. У цій ситуації хапання Яценюка за портфель псуватиме його власну політсилу та добиватиме українську перспективу.

«Всі зрозуміли, що виборча кампанія не принесе жодного якісного покращення, тому в рамках наявного складу Ради та чинного регламенту потрібно знаходити механізми продовження життя цій Верховній Раді», – підкреслив Володимир Цибулько.

Як відомо, 16 лютого після провального голосування за відставку Кабміну Яценюка більшість парламентських фракцій уже тоді заявили, що вимагають переголосувати повтороно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: