Найбільше довіри українців втратили Кононенко та Яценюк – опитування

Читать на русском
Результат дослідження показав, що у виграші залишаються ті політики, які ведуть публічну дискусію на противагу кулуарній грі.
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус

Результати експертного дослідження показали, що серед лідерів репутаційного рейтингу політиків опинилися міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, секретар РНБО Олександр Турчинов і голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі.

Серед політиків, рейтинг яких найбільше просів, опинилися народний депутат Ігор Кононенко та прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, що показало дослідження Центру стратегічних комунікацій, повідомляє «Слово і Діло».

За результатами дослідження Айварас Абромавичус набрав 7,2 бала з 10 можливих, Олександр Турчинов – 6,4 бала, Міхеіл Саакашвілі – 6,3 бала. Слідом за ними розташувалися Андрій Садовий та Наталія Яресько з 6 і 5,4 бала відповідно.

На дні рейтингу опинилися чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк – 1,9 балів, народний депутат Ігор Кононенко – 2 бали, Юрій Бойко та Віталій Кличко – по 3,8 бала.

«Перше дослідження показало, що у виграші залишаються ті, хто веде публічну дискусію на противагу кулуарній гри», – зазначив директор Центру стратегічних комунікацій Валентин Войтков.

За його словами, Центр має на меті зробити політику в Україні більш публічною та професійною. «Візантійщина не сприймається українським суспільством і лише посилює політичну кризу», – резюмував Войтков.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"

Він також додав, що Центр стратегічних комунікацій планує щомісячно проводити подібні дослідження.

За інформацією Центру, в опитуванні взяли участь три групи стейкхолдерів (груп впливу – Ред.) – політичні експерти, громадські активісти та журналісти. Респондентам запропонували визначити події лютого 2016 року, що найбільше вплинули на репутацію політиків і державних інститутів, і дати відповідь, хто з українських політиків поліпшив свою репутацію, а хто – погіршив. Окремий блок питань стосувався репутації органів влади.

Згідно зі статистикою, яку ведуть аналітики команди «Слова і Діла», Айварас Абромавичус особливо не розкидається обіцянками. Всього він згенерував лише 41 обіцянку за час політичної кар'єри в Україні, що різко контрастує з іншими українськими політиками. З них 24 обіцянки виявилися виконаними, що становить 59% відповідальності. В Олександра Турчинова зафіксовано 130 обіцянок, з яких виконаними виявилися 63 або 48% від загальної кількості. Міхеіл Саакашвілі встиг дати 29 обіцянок, з яких зумів виконати лише 11 (44%).

Своєю чергою, Арсеній Яценюк видав 460 обіцянки, з яких 245 виконав (53%). Ігор Кононенко встиг роздати лише 32 обіцянки, з яких виконав 14 (44%).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: