Абромавичус хоче бачити прем'єр-міністром Яресько

Читать на русском
Абромавичус вважає, що на такий рівень, як заступник міністра й вище, потрібно призначати лише людей, які не входили до складу уряду до Євромайдану.

Політичну кризу в Україні потрібно використати для формування технократичного уряду. Для цього потрібно замінити низку посадових осіб, наприклад, таких, як генпрокурор Віктор Шокін.

Про це сказав глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус, що подав у відставку, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Forbs-Україна.

«Лише повністю технократичний уряд здатний, звичайно, за допомогою гарантій Президента й коаліції, вивести нас на зовсім інший рівень прогресу й рівня життя... Я запропонував кандидатуру (на посаду глави Кабміну – Ред.) Наталії Яресько за умови, що новий прем'єр сама зможе обирати міністрів із повною свободою вибору», – вважає Абромавичус.

Ефект Абромавичуса: як уряд застрахувався від відставки та переформатувань«Слово і Діло» спробувало розібратися в причинах подій, які відбулися за останні дні, а також оцінити можливі наслідки політичної кризи в Україні

За його словами, на такий рівень, як заступник міністра й вище, потрібно призначати лише тих людей, які не входили до складу уряду до Євромайдану.

Глава МЕРТ також підкреслив, що Кабінет міністрів як структура потребує кардинальної реформи.

«В уряді не створені умови для ефективної роботи технократів. Система застаріла, вона забюрократизована, складна. Я запропонував скасувати міністерство Кабміну: історично багато бізнесів та олігархічні структури понапихали туди своїх людей і лобіюють», – пояснив він, навівши в якості позитивного прикладу Канаду та Словаччину.

Нагадаємо, що 3 лютого Айварас Абромавичус подав заяву про відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: