Обіцянка Берези боротися з популізмом може сама виявитися популізмом

Читать на русском
Перед виборами до парламенту Борислав Береза обіцяв запровадити відповідальність для нардепів за невиконання передвиборчих обіцянок, але свого слова не дотримав.
Борислав Береза

У своїй передвиборчій програмі 2014 року кандидат, а нині обраний народний депутат Борислав Береза дав дуже важливу обіцянку: у разі обрання до Верховної Ради політик гарантував домогтися ухвалення закону «Про відповідальність народних депутатів усіх рівнів за передвиборчі обіцянки».

Але така необхідна для українського суспільства ініціатива ризикує залишитися лише ініціативою, пише «Слово і Діло».

Станом на 29 січня 2016 року Борислав Береза не ініціював жодного законопроекту, який би змусив народних обранців нарешті почати виконувати обіцянки, кількість яких перед виборами зростає в рази. Більше того, виходить, що політик сам порушує передвиборні обіцянки.

Справедливості заради варто відзначити, що в лютому минулого року Борислав Юхимович зареєстрував проект закону про відповідальність народних депутатів і депутатів місцевих рад за невиконання ними обов'язків щодо особистого голосування, який, втім, так і не був проголосований. Однак дана ініціатива не має нічого спільного з тією обіцянкою, яку давав нардеп у своїй передвиборчій програмі.

«Слово і Діло» сподівається, що Борислав Береза згадає про своє зобов'язання перед виборцями та активізує роботу в цьому напрямку, змусивши політиків ставитися до своїх обіцянок більш серйозно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: