Експерт розповів, які сценарії може готувати РФ у справі Савченко

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Фактор Савченко дуже негативно впливає на імідж Путіна та російської влади в Європі, особливо враховуючи те, що українська льотчиця є депутатом ПАРЄ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Дем’янчук, аналізуючи інформацію про те, що прокуратура РФ просить засудити Надію Савченко до 23 років позбавлення волі.

«З юридичної точки зору – це абсурд. З політичної – якщо їм зараз давати задній хід, пред'являти Савченко менше звинувачень, це може похитнути авторитет Путіна. Зараз робиться все для того, щоб цю справу не просто спустити на гальма, а «поховати» якомога глибше. Крім того, складається враження, що різні чиновники діють між собою неузгоджено», – розмірковує експерт.

Як підкреслив політолог, зараз створюється видимість того, що вони вершать правосуддя, але насправді це свавілля.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що зробить все для звільнення Надії СавченкоСказано 10 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«У політичному сенсі історія зі справою Савченко вже доходить до межі. Найкращим фіналом для РФ були б події за принципом Сталіна «немає людини – немає проблеми». Але, звісно, не хочеться навіть думати про те, що вони вживатимуть крайніх заходів», – розповідає він.

«Також є ймовірність того, що за винесенням вироку послідує указ Путіна про помилування або згода на те, щоб Савченко відбувала покарання в Україні», – припустив Дем’янчук.

Додамо, що два роки тому Президент України Петро Порошенко запевнив, що докладе максимум зусиль, щоб звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: