ЄС продовжив санкції проти Януковича та його соратників ще на рік

Читать на русском
Рішення про продовження санкцій було ухвалено в рамках засідання постійних представників країн-членів ЄС (COREPER). Санкції офіційно набудуть чинності 5 березня.
екс-президент України Віктор Янукович

Євросоюз продовжив дію санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича та його соратників на один рік, виключивши при цьому зі списку санкцій екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Про це повідомляє кореспондент «УНІАН» у Брюсселі, пише «Слово і Діло».

Рішення про продовження санкцій щодо команди Януковича ухвалено в рамках засідання постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) і буде офіційно затверджено 4 березня на засіданні Ради ЄС. Наступного дня воно буде опубліковане в Офіційному журналі й із цього моменту набуде чинності.

Яценюк блефує, говорячи про повернення грошей чиновників часів Януковича – експертПрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує на надходження до Державного бюджету 2016 року 40 млрд грн коштів від конфіскованих активів колишніх високопосадовців у той час, як Національне агентство з повернення активів, отриманих незаконним шляхом, фактично заблоковане.

Нагадаємо, що санкції щодо 18 колишніх українських вищих посадових осіб ЄС запровадив 6 березня 2014 року. 5 березня 2015 року санкції були продовжені на рік для 14 з них, і на півроку – для Олени Лукаш, Сергія Клюєва, Дмитра Табачника та Віктора Януковича-молодшого. Після загибелі Януковича-молодшого його зі списків виключили. Щодо Клюєва санкції продовжили до 6 жовтня, щодо Лукаш і Табачника – до 6 березня 2016 року.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Мінфін РФ чекає від Києва адекватних пропозицій щодо «боргу Януковича».

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 19 січня звернувся до органів прокуратури та правоохоронних органів із вимогою нарешті довести до кінця справу екс-президента Віктора Януковича та пов'язаних із ним осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: