Москва чекає від Києва адекватних пропозицій щодо «боргу Януковича» – Мінфін РФ

Читать на русском
Москва висловила готовність розглянути пропозиції української сторони щодо їхнього бачення погашення та обслуговування боргу Януковича.
Антон Сілуанов

Москва дала черговий сигнал уряду України з приводу готовності розгляду пропозицій щодо реструктуризації боргу в $3 млрд, але вони мають бути адекватними.

Про це заявив голова Мінфіну РФ Антон Силуанов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

«Незважаючи на подання позову до Високого суду Лондона, ми готові до розгляду пропозицій української сторони щодо їхнього бачення погашення та обслуговування тих боргів, які вони не можуть погасити перед РФ. Ми не закриті, готові до обговорення, але ще раз повторю: потрібні адекватні пропозиції», – сказав Силуанов.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Мінфін РФ 17 лютого подав судовий позов проти України до Високого суду Лондона з метою стягнення заборгованості за облігаціями України загальним обсягом $3 млрд і $75 млн процентних платежів за ним. Москва також висунула вимогу Україні в суді за «кредит Януковича».

Яресько: Москва і Київ можуть провести переговори щодо «боргу Януковича»Питання повернення Україною 3-мільярдного кредиту Росії, взятого колишнім керівництвом держави у 2013 році, може бути розв'язане без участі суду.

Наступного дня, 18 лютого, Мінфін України відповів готовністю відстоювати свої інтереси у Високому суді Лондона за єврооблігаціями номіналом $3 млрд, які перебувають у володінні Російської Федерації.

Уряд України в 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму $3 млрд із погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила Росія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: