Яценюк вимагає нарешті конфіксувати заморожені гроші Януковича й «сім'ї»

Читать на русском
Глава уряду просить прокуратуру та поліцію прискорити процес конфіскації 1,5 млрд дол. коштів сім'ї Януковича, а Раду – допомогти їм у цьому.
Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до органів прокуратури та правоохоронців з вимогою нарешті довести до кінця справу екс-президента Віктора Януковича та пов'язаних із ним осіб.

Також Яценюк звернувся до депутатів Верховної Ради з тим, щоб вони спростили працівникам прокуратури порядок конфіскації арештованих коштів, пише «Слово і Діло» з посиланням на його офіційну сторінку в Facebook.

Яценюк блефує, говорячи про повернення грошей чиновників часів Януковича – експертПрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує на надходження до Державного бюджету 2016 року 40 млрд грн коштів від конфіскованих активів колишніх високопосадовців у той час, як Національне агентство з повернення активів, отриманих незаконним шляхом, фактично заблоковане.

«Прошу органи прокуратури та всю правоохоронну систему нарешті довести справу до кінця та конфіскувати активи колишнього режиму. Звернувся до парламентарів – підтримати позицію уряду та ухвалити окремий закон для того, щоб спростити органам прокуратури виконання їхньої функції щодо конфіскації цих коштів», – заявив прем'єр, зазначивши, що йдеться про 1,5 млрд доларів США, які привласнили собі екс-президент Янукович та наближені до нього люди.

За словами прем'єра, ці кошти перебувають в «Ощадбанку», але судового рішення про їх конфіскацію немає ось уже 2 роки.

Нагадаємо, 18 лютого Верховна Рада ухвалила закон про спецконфіскацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: