Рада на наступному засіданні вчергове розгляне закон про е-декларації

Читать на русском
Лідери фракцій БПП та НФ продовжують вести консультації з Європейським союзом щодо нової редакції закону про е-декларації.

Узгоджена з Європейським Союзом нова редакція буде розглянута депутатами Верховної Ради України на наступному пленарному засіданні.

Про це повідомили керівники фракцій «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко та «Народного фронту» Максим Бурбак, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами Луценка, перші редакції цього закону виглядали доволі популістськими й не мали чітких механізмів впровадження. Він стверджує, що депутати намагалися «уточнити його положення», але в результаті не досягли «оптимальної якості».

«Як бачиться нашим європейським партнерам, багатьом депутатам, у тому числі з нашої фракції, він звузив коло людей, які повинні подавати ці декларації», – сказав лідер «БПП».

У ЄС вимагають переголосувати закон про е-деклараціїТомбінський наполягає на приведенні у відповідність до міжнародних стандартів закону про електронне декларування.

Луценко також сподівається, що дискусія щодо закону про декларування буде завершена й він буде ухвалений вже наступного пленарного тижня.

Своєю чергою, лідер «НФ» повідомив, що наразі триває узгодження позицій ЄС та українських законодавців щодо редакції цього закону. «Впевнений, що наступного пленарного тижня ми вийдемо на єдину позицію, й ми готові його підтримати», – додав Бурбак.

Нагадаємо, що наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться 15 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: