Європа втомилася терпіти Путіна – аналітик

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Спроби Путіна обійти санкції можуть призвести до того, що ЄС повністю заблокує операції РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи інформацію про те, що президент РФ Володимир Путін може обійти санкції через західні банки.

«В принципі, обіг коштів ще відбувається. У РФ працює система електронних платежів. Надається можливість самим відправити гроші в РФ», – розповідає аналітик.

На сьогодні, за його словами, це може увінчатися певним успіхом і для нас цей крок РФ є негативним.

«Для РФ це спосіб хоча б якось наповнити бюджет, тому й придумали такий механізм. Вони гратимуть на настроях тієї частини суспільства в Європі, яка вважає, що Путін робить все правильно. Так, цей відсоток невеликий, але ж він є. Тому схема може вийти», – пояснив Краснопьоров.

Експерт розповів, де й ким вирішуватиметься доля санкцій проти РосіїПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви Ангели Меркель про те, що санкції проти РФ будуть продовжені.

Але з іншого боку, як пояснив політичний аналітик, РФ іде хибним шляхом.

«Це не шлях виправлення того, за що отримали санкції, а навпаки – шлях супротиву. РФ продовжує порушувати міжнародне право та шукає ресурс. Це може призвести до того, що терпіння не вистачить і РФ взагалі закриють для фінансових операцій», – вважає експерт.

«Чим більше вони шукатимуть в європейській системі способів отримати звідти ресурс, тим більше Европу це обурюватиме, аж до повної зупинки будь-яких операцій з РФ», – проаналізував Валентин Краснопьоров.

Додамо, що уряд США закликав найбільші американські банки не брати участь у розміщенні російських євробондів, оскільки це йде врозріз із міжнародними санкціями, накладеними на Росію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: