Яресько: Москва і Київ можуть провести переговори щодо «боргу Януковича»

Читать на русском
Питання про 3-мільярдний державний борг України перед Росією може бути розв'язане шляхом переговорів, які, за словами міністра фінансів Яресько, можуть пройти найближчим часом.
Наталя ЯреськоФото: КМУ

Питання повернення Україною 3-мільярдного кредиту Росії, взятого колишнім керівництвом держави у 2013 році, може бути розв'язане без участі суду.

Про це на полях економічного форуму в швейцарському Давосі сказала міністр фінансів України Наталя Яресько, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

За словами міністра, українські та російські чиновники можуть зустрітися найближчим часом для обговорення цього питання.

Санкції проти Росії можуть зняти в найближчі місяці – КерріВиконання Мінських домовленостей стане причиною зняття санкцій проти Російської Федерації.

Нагадаємо, що Росія придбала урядові облігації України наприкінці 2013 року, що аналітики вважають «винагородою» Кремля за непідписання Віктором Януковичем угоди про Асоціацію з ЄС.

1 січня в Мінфіні Росії заявили, що ініціюють судовий процес із цього питання. Імовірно розгляд справи почнется уже наприкінці поточного місяця.

Додамо також, що кількома днями раніше Наталя Яресько заявила, що Україна готова піти на поступки Росії в питанні виплати боргу, але ці поступки повинні бути для Києва економічно обґрунтованими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: