Росія подала до суду позов проти України

Читать на русском
Російська Федерація має намір відсудити в України 3 мільярди доларів, надані єврооблігаціями Росії українській стороні в 2013 році.
Лондонський Вищий суд

Міністерство фінансів РФ подало до Високого суду Лондона позов проти України про стягнення багатомільярдної заборгованості.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російський «Інтерфакс».

«Сьогодні Мінфін Росії подав судовий позов проти України до Високого суду Лондона з метою стягнення заборгованості за облігаціями України номінальною вартістю 3 млрд доларів і відшкодування судових витрат РФ», – заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов.

У російському відомстві сказали, що подали позов після «безуспішних спроб закликати Україну до конструктивного діалогу про реструктуризацію й визнати, що російські єврооблігації є офіційним кредитом, тому вимоги щодо них мають бути врегульовані на умовах, кращих, ніж були запропоновані приватним кредиторам Києва».

Попри заяви Яценюка, Москва відмовила Києву у відстрочці кредиту ЯнуковичаМіністр фінансів Росії заявив, що Кремль не збирається чекати із виплатою Києвом боргу часів президентства Януковича

Силуанов вважає звернення до суду єдиним варіантом вирішення питання про борг України та сподівається на відкритість і прозорість англійського суду.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», 18 вересня 2015 року Російська Федерація пригрозила Україні позовом до міжнародних судів у разі відмови української сторони своєчасно погасити кредит. Таким чином, Росія відхилила пропозицію глави українського уряду Яценюка про реструктуризацію та відтермінування виплат за «кредитом Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: