Чому бойовики здали Широкине? Експерт

Читать на русском
Вадим Гречаніновпрезидент Атлантичної Ради України

Здавши Широкине, бойовики нічого не втратили й не мають наміру відступати з Донбасу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава Атлантичної ради України, генерал-лейтенант у відставці Вадим Гречанінов, аналізуючи інформацію про те, що бойовики покинули Широкине, а сили АТО взяли селище під контроль.

«З одного боку, вони начебто залишили Широкине, оголосили вибори. З іншого – вони вимагають амністії. Суспільство на це не піде. Порошенко через парламент також не протягне амністію бойовиків. У Кремлі це розуміють. Тому, скоріш за все, той факт, що бойовики зараз здали Широкино, це крок, щоб показати: ми відступаємо й хочемо конструктиву, а Україна не готова йти нам назустріч», – припускає експерт.

Експерт пояснив, чому війна з РФ триватиме навіть після перемир’я на ДонбасіПолітичний аналітик поділився міркуваннями щодо заяви Президента України про те, що військова загроза з боку РФ буде актуальною ще десятиліття.

Експерт підкреслив, що дуже складно уявити, як технічно там провести вибори, тому зараз РФ, звичайно, готова віддати кілька фігур в жертву.

«Відігратися вони планують на тому, що ніхто, крім бойовиків, брати участь у виборах не буде, й відбудеться де-факто не лише легалізація, але й амністія. Тому вони й готові здати не лише Широкине, а ще, грубо кажучи, десять населених пунктів», – пояснив Гречанінов.

На його думку, бойовики, в принципі, нічого не втрачають. Зараз здали – потім знову заберуть, якщо буде наказ.

Додамо, що минулого року Президент України Петро Порошенко заявив, що Мінські домовленості – це мирний план, який обов'язково буде виконаний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: